Confit z kaczki owinięty papierem ryżowym
Kruchy confit z kaczki owinięty papierem ryżowym z przełamującym smak sosem śliwkowo-imbirowym.
Placuszki z zucchini z puszystym twarożkiem
Przystawka z sezonowych warzyw? Warte zainteresowania i... grzechu.
Przystawka to wcale nie gorsza siostra głównego dania!
Z żalem muszę się przyznać do tego, że wiele w życiu straciłam, czekając jedynie na dania główne, a lekceważąc przystawki. Tak było do tej pory, ale teraz będę...
Sushi, czyli smaczne kąski prosto z Japonii
Niektórzy mogą je jeść trzy raz dziennie, inni na sam dźwięk nazwy odwracają ze zgrozą głowę i nie przemawia do nich, że to jedna z najzdrowszych potraw na...
Sushi własnej roboty smakuje podwójnie
Patryk Jerzykowski, sushi master z restauracji Goko zdradza tajniki sushi.
Sprzet AGD... sprzed 100 lat
Wiele współczesnych sprzętów gospodarstwa domowego ma swoje prototypy, które powstały sto lat temu, a nawet dawniej . O tym jak wyglądały i jak działały, pisze...
Przecier pomidorowy z przyprawami
Bardziej zdecydowany w smaku. Pomidor staje się taki z przyprawami.
Pigwa - doskonała do herbaty
Lepsza od cytryny. Jak ją przygotować, żeby nadawała się do herbaty? Podpowiadamy!
Pomidory w galarecie? Czas na coś mało typowego
Coś nietypowego...
Sok z malin na zimę
Do zimowej herbaty sok malinowy będzie doskonały. Zwłaszcza zimą, kiedy zwykła herbata nie rozgrzewa.
Buraczki na zimę, czyli zamykamy w słoiku
Co zrobić, żeby nawet zimą móc się cieszyć smakiem buraków? Wystarczy zamknąć je w słoiku! Dzisiaj podpowiadamy, jak to zrobić.
Przecier pomidorowy na pomidorówkę
Na zimową zupę pomidorową... idealny! I swój, a więc z pewnych i pożądanych przez nas składników.
Nalewka ze śliwek węgierek
Nalewka ze śliwek. Warto wykorzystać sezonowe owoce, aby później cieszyć się ich smakiem w zimowe wieczory.
Domowe przetwory z warzyw na zimę - nie ma nic lepszego [ZDJĘCIA]
Mimo że wielu już odtrąbiło koniec zaprawiania do słoików owoców i warzyw, to tradycja przetworów na zimę w Wielkopolsce nadal trzyma się mocno. Mało tego....
Kuchnia chińska: Pali ogniem, uspokaja miodem
Kuchnia chińska to najpopularniejsza kuchnia na świecie. Znawcy twierdzą, że jest też najbardziej różnorodna i najciekawsza smakowo. Aby ją dobrze przygotować,...
Szpinak, bób i fasolka, czyli... zielono mi
Nieco zapomniane, czasem nawet pogardzane. Teraz wracają na nasze stoły. Zagraj z bandą trojga w zielone i zaplanuj menu z bobem, zieloną fasolką i szpinakiem.
Szybkie ciasto z wiśniami
Co może być lepszego latem niż ciasto z sezonowymi owocami? Tylko... dwa ciasta z sezonowymi owocami. Na przykład - szybkie ciasto z wiśniami
Ciasto z jagodami. Wykorzystaj sezonowe owoce [PRZEPIS]
Póki są, warto z nich korzystać - owoce sezonowe. Spróbujmy upiec ciasto z jagodami.
Tarteletki z budyniem waniliowym, makiem i żurawinami [PRZEPIS]
Co zrobić, żeby nauczyć się piec? Po prostu piec i jeszcze raz piec... Tartaletki są trudne, ale za to jakie satysfakcjonujące...
Placek z rabarbarem [PRZEPIS]
Trochę zapomniany w dzisiejszej kuchni rabarbar ostatnio święci triumfy. Warto spróbować choćby placka z rabarbarem
Polskie dania na polską prezydencję w Unii Europejskiej
1 lipca zaczęliśmy prezydencję w Unii Europejskiej. To świetna okazja nie tylko do pokazania uroków Polski, naszej kultury, nauki, ale także kuchni. A mamy...
Pierogi z mięsem doskonałe nie tylko do barszczu
Do barszczyku, z cebulką, ze słoninką - ślinka cieknie na samą myśl o pierożkach z mięsem.
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 3 dni temu w kategorii Dekoracje ślubne
Dodano 4 dni temu w kategorii Kwiaciarnia
Dodano 6 dni temu w kategorii Biura rachunkowe
Dodano 6 dni temu w kategorii Restauracje