Składniki:
- 1 kg piersi z kurczaka,
- 500 g mięsa mielonego,
- 2 jajka,
- 200 g pieczarek,
- 1 czerstwa bułka,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- słodka papryka w proszku,
- ostra papryka
- w proszku,
- sól,
- pieprz,
- olej.
Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka dokładnie umyć i pociąć w plastry. Lekko rozbić. Cebulę i pieczarki obrać, drobno pokroić, po czym razem podsmażyć na oleju na patelni. Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, cebulą, bułką, jajkami oraz przyprawami - papryką słodką, papryką ostrą, solą i pieprzem.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Płaty mięsa rozłożyć na folii spożywczej na kształt prostokąta. Natrzeć przyprawami. Rozłożyć mięsny farsz i ostrożnie zawinąć. Roladę owinąć bawełnianą nitką. Piec w temperaturze 200°C przez ok. 90 minut, polewając co jakiś czas tworzącym się sosem.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Krotoszyna i okolic szukaj zawsze na stronie www.krotoszyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?