Składniki:
- ok. 5-kilogramowy indyk w całości,
- śmietana słodka 18%,
- masło,
- suszone brzoskwinie,
- do dekoracji brzoskwinie z puszki,
- sól,
- pieprz
- biały,
- wegeta,
- cebula.
Sposób przygotowania:
Indyka po osuszeniu nacieramy przyprawami, nadziewamy suszonymi brzoskwiniami. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 4 godziny. Podlewamy sokiem z brzoskwiń. Na koniec dodajemy ser i masło, robimy gęstą zawiesinę - sos. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami, dekorujemy warzywami np. kalafioremi i brokułami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?