MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do suszenia najlepiej nadają się borowiki, podgrzybki i...
fot. Piotr Krzyżanowski

Grzyby marynowane, grzyby suszone. PRZEPISY na dania z grzybami

Jak suszyć grzyby?

Do suszenia najlepiej nadają się borowiki, podgrzybki i koźlarze.

Grzyby można suszyć na słońcu, nad grzejnikiem/kuchenką lub w piekarniku.

Aby ususzyć grzyby na słońcu lub nad kuchenką trzeba je dokładnie oczyścić, pokroić i nawlec na nitkę za pomocą igły. Susząc na słońcu można rozłożyć grzyby na sicie.

Suszenie w piekarniku
Ustaw piekarnik na 40 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Drzwi piekarnika zostaw uchylone. Grzyby rozłóż na ruszcie i co jakiś czas je przekręcaj. Pod rusztem rozłóż blachę, by suszone grzyby mogły na nią spadać. Suszenie grzybów w piekarniku może potrwać kilka godzin.

Przejdź dalej --->

Zobacz również

Zielone Świątki gminy Człuchów w Jęcznikach Małych

Zielone Świątki gminy Człuchów w Jęcznikach Małych

Tylko remis Odry z Polonią. Gol stracony w końcówce może opolan drogo kosztować

Tylko remis Odry z Polonią. Gol stracony w końcówce może opolan drogo kosztować

Polecamy

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Susza będzie się pogłębiać. "Wilgotność spadła w wielu miejscach poniżej 40 proc."

Susza będzie się pogłębiać. "Wilgotność spadła w wielu miejscach poniżej 40 proc."