Składniki:
0,5 kg dyni,
0,5 l wody,
2 szklanki mleka,
sól,
cukier,
0,5 szklanki mąki,
woda.
Sposób przygotowania:
Dynię pokroić i rozgotować w 0,5 l wody. Wywar odlać i zachować. Dynię przetrzeć zmieszać z wywarem.
Dodać mleko, doprawić solą i cukrem. Z 0,5 szklanki mąki i wody zrobić „kruszonkę”, wrzucić do gotującej zupy. Zagotować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody