MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zrazy najlepsze z pyzami i kapustą

ELKA
Zrazy z pyzami i czerwoną kapustą - doskonały pomysł na obiad na zakończenie karnawału

Składniki:
1 kg cielęciny z kością
2 dag mąki
4 dag smalcu
sól

Przygotowanie:
Opłukać mięso, odcisnąć z wody, obrać z błon i ostrym nożem wykroić w poprzek włókien płaskie, nieduże zrazy o grubości 2 cm.

Zrazy delikatnie roztłuc tłuczkiem. Nadać im owalny kształt. Przed smażeniem oprószyć mąką i solą. Smażyć z obu stron.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Podawać z kluskami kładzionymi i np. sosem węgierskim, pieczarkowym lub pomidorowym

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski