Składniki:
1 kg cielęciny z kością
2 dag mąki
4 dag smalcu
sól
Przygotowanie:
Opłukać mięso, odcisnąć z wody, obrać z błon i ostrym nożem wykroić w poprzek włókien płaskie, nieduże zrazy o grubości 2 cm.
Zrazy delikatnie roztłuc tłuczkiem. Nadać im owalny kształt. Przed smażeniem oprószyć mąką i solą. Smażyć z obu stron.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Podawać z kluskami kładzionymi i np. sosem węgierskim, pieczarkowym lub pomidorowym
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?