Curving to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach. Narodziła się na Dalekim Wschodzie, ale obecnie stała się niezwykle modna także w Europie. Dziś często zamiast kwiatów na prezent daje się na przykład zdobione arbuzy. A gastronomicy nie mogą stać w miejscu i dlatego właśnie tajniki curvingu poznawali pracownicy firmy Gastro Królscy i Gebru, która prowadzi m.in. niezwykle popularną wśród poznaniaków stołówkę w Collegium Historicum UAM przy św. Marcinie. Tego lata czynna ona będzie do 12 sierpnia. Ale szkolono się także m.in. jak udzielić pierwszej pomocy, a także doskonalenia kelnerskiego fachu. Wszystkie szkolenia możliwe były dzięki wsparciu Krajowego Funduszu Szkoleniowego i Powiatowego Urzędu Pracy w Poznaniu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?