Składniki:
- 850 g pstrąga
- 4 duże jabłka (najlepiej gloster)
- 4 bułki
- 50 g zielonej pietruszki
- 50 g koperku
- jajko
Sos:
- 3 jabłka
- olej rzepakowy
- 135 g rodzynek
- 200 ml śmietany
Przygotowanie:
Pokrój pstrąga na 8 części. Umyj i pokrój jabłka w plasterki. Zmiel bułkę z koperkiem i pietruszką. Obtocz pstrąga w jajku i w świeżej panierce. Na każdą część ryby połóż 5 plasterków jabłka. Piecz w temperaturze 160 stopni przez 20 minut. Na patelni rozgrzej olej, dodaj jabłka, rodzynki i śmietanę. Smaż, aż owoce nabiorą złotego koloru. Pstrąga podawaj w sosem jabłkowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?