18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zapiekany pstrąg z jabłkami

Adrianna Kasperska
123rf
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z rybą. Jego autorem jest Adrianna Kasperska

Składniki:

  • 850 g pstrąga
  • 4 duże jabłka (najlepiej gloster)
  • 4 bułki
  • 50 g zielonej pietruszki
  • 50 g koperku
  • jajko

Sos:

  • 3 jabłka
  • olej rzepakowy
  • 135 g rodzynek
  • 200 ml śmietany

Przygotowanie:
Pokrój pstrąga na 8 części. Umyj i pokrój jabłka w plasterki. Zmiel bułkę z koperkiem i pietruszką. Obtocz pstrąga w jajku i w świeżej panierce. Na każdą część ryby połóż 5 plasterków jabłka. Piecz w temperaturze 160 stopni przez 20 minut. Na patelni rozgrzej olej, dodaj jabłka, rodzynki i śmietanę. Smaż, aż owoce nabiorą złotego koloru. Pstrąga podawaj w sosem jabłkowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski