Zapiekanka schabowa
Składniki:
- 0,5 kg schabu bez kości
- 25 dag pieczarek
- 2 cebule
- 4 marchewki
- 30 dag żółtego sera
- 5-6 łyżek majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Obieramy warzywa i kroimy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego układamy warstwami marchewkę, następnie cebulę. Myjemy mięso, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem. Kładziemy na cebulę, potem pieczarki. Smarujemy majonezem i na wierzch ścieramy na tarce żółty ser. Pieczemy około godzinę w 190 stopni.
Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?