Składniki (4 porcje):
- 800 g brzoskwini
- 20 g likieru pomarańczowego
- 12 żółtek
- 100 g cukru pudru
- 160 g lodów pistacjowych
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Brzoskwinie pokroić i ułożyć w głębokim talerzu lub naczyniu żaroodpornym, skropić likierem pomarańczowym.
Żółtka utrzeć z cukrem na gęstą masę, zalać brzoskwinie i piec 8 minut w temperaturze 180 st. C. Podawać z lodami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?