Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zapiekane brzoskwinie z lodami pistacjowymi

ELKA
Waldemar Wylegalski
Co zjeść? Pyszności poleca Dominik Brodziak, szef kuchni restauracji w Platinum Palace Residence, jeden z najbardziej utytułowanych polskich kucharzy

Składniki (4 porcje):

  • 800 g brzoskwini
  • 20 g likieru pomarańczowego
  • 12 żółtek
  • 100 g cukru pudru
  • 160 g lodów pistacjowych

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Brzoskwinie pokroić i ułożyć w głębokim talerzu lub naczyniu żaroodpornym, skropić likierem pomarańczowym.

Żółtka utrzeć z cukrem na gęstą masę, zalać brzoskwinie i piec 8 minut w temperaturze 180 st. C. Podawać z lodami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski