ZOBACZ TEŻ: Zielony napój dla zdrowia
Sałatka ogórkowo-szczawiowa
Przepis Roberta Muzyczki, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Składniki:
- 2 świeże ogórki
- 1 pęczek koperku
- 2 garście szczawiu
- 80 ml wody
- 1 łyżeczka miodu
- 50 ml oleju
- Sos koperkowy Tarsmak
- sól do smaku
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Sposób przygotowania:
Ogórka ze skórką pokroić w cząstki, a szczaw i koper grubo posiekać.
Wodę zagotować, lekko przestudzić i rozpuścić w niej miód, a następnie dodać olej oraz sól do smaku.
Polać obficie sałatkę i wymieszać. Po wierzchu polać sosem koperkowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?