Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 100 g masła
- 1 jajko
- 2 niewielkie pomidory
- 80 g sera feta
- sól, pieprz, ostra papryczka, ulubione zioła
Sposób przygotowania:
Pomidory i ser feta kroimy w drobną kostkę. Pozostałe składniki dokładnie mieszamy. Gdy są już połączone dodajemy pomidory i fetę. Do formy na muffinki wlewamy ciasto, ale nie do pełna, musimy zostawić trochę miasta, by ciasto mogło swobodnie wyrosnąć. Na wierzch muffinek można położyć plasterek pomidora. Pieczemy około 30 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?