Składniki:
- 5 średnich ziemniaków
- 1 marchew
- 1 cebula
- 2 buraki
- 4 ogórki kwaszone
- 1 puszka groszku
- 4 łyżki oleju roślinny
- sol
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Sposób przygotowania:
4-5 średnie ziemniaki i marchew umyć, zalać zimną woda i gotować do miękkości około 20-25 minut.
Buraczki, umyć, umieścić w zimnej wodzie i gotować przez około 60-75 minut. Ugotowane warzywa ostudzić, obrać i pokroić w kostkę (o średnicy 2 cm). Kwaszone ogórki także pokroić w kostkę. Cebulę oczyścić i poszatkować. Zmieszać wszystkie pokrojone warzywa. Dodać 3-4 łyżki oleju roślinnego i szczyptę soli. Wymieszać sałatkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?