Składniki:
4 plasterki boczku wędzonego,
2 jajka,
sól,
pieprz młotkowany,
rzeżucha
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
W kokilkach ułożyć plasterki boczku tak, aby część boczku była na dnie. Wbić ostrożnie jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 C około 20 minut. Po wyjęciu udekorować np. rzeżuchą. Podawać na ciepło.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?