Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Walentynki 2019: Kuchnia miłości - szef kuchni Tomasz Olewski o afrodyzjakach i walentynkowym menu

RED
Zbliża się święto zakochanych, czyli Walentynki. Jak tego dnia oczarować bliską nam osobę? Najlepiej przez żołądek do serca. W tym pomóc mogą nam tzw. afrodyzjaki. O tym, czym one są i czy faktycznie potrafią zdziałać cuda mówi "Głosowi" Tomasz Olewski - szef kuchni Concordia Taste.
Zbliża się święto zakochanych, czyli Walentynki. Jak tego dnia oczarować bliską nam osobę? Najlepiej przez żołądek do serca. W tym pomóc mogą nam tzw. afrodyzjaki. O tym, czym one są i czy faktycznie potrafią zdziałać cuda mówi "Głosowi" Tomasz Olewski - szef kuchni Concordia Taste. pixabay.com
Zbliża się święto zakochanych, czyli Walentynki. Jak tego dnia oczarować bliską nam osobę? Najlepiej przez żołądek do serca. W tym pomóc mogą nam tzw. afrodyzjaki. O tym, czym one są i czy faktycznie potrafią zdziałać cuda mówi "Głosowi" Tomasz Olewski - szef kuchni Concordia Taste.

- Afrodyzjakami nazywamy owoce morza i skorupiaki. Ale także, co jest dużą ciekawostką, burak zalicza się do afrodyzjaków. Oprócz tego przyprawy, takie jak np. cynamon, kardamon, wanilia. To są powszechnie znane afrodyzjaki - mówi Tomasz Olewski, szef kuchni w poznańskiej restauracji Concordia Taste.

Zobacz też:

Zdaniem szefa kuchni afrodyzjaki powinny wyzwalać w nas mocno uczuciowe doznania. Jednak Tomasz Olewski zwraca też uwagę, że mimo wszystko, dużo większą czułość na afrodyzjaki mają kobiety.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski