Składniki:
- śmietana kremówka
- 2 łyżki cukru
- szczypta cukru waniliowego
- truskawki
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Truskawki dokładnie umyć. Wstawić do lodówki. Śmietaną ubić na sztywno, dodać cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać.
Śmietaną można polać truskawki, albo podać w miseczce obok, tak by owoce w niej moczyć. Można też udekorować świeżą miętą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody