Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Truskawki z bitą śmietaną

Elżbieta Podolska
Paweł Miecznik
Przepisy na letnie dania poleca nam szef kuchni restauracji w Hotelu Księcia Józefa Jacek Blicharski.

Składniki:

  • śmietana kremówka
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta cukru waniliowego
  • truskawki

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Truskawki dokładnie umyć. Wstawić do lodówki. Śmietaną ubić na sztywno, dodać cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać.

Śmietaną można polać truskawki, albo podać w miseczce obok, tak by owoce w niej moczyć. Można też udekorować świeżą miętą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski