Tym razem będzie można przemierzyć nie tylko Polskę i świat, ale jeszcze podróżować nietypowymi szlakami. W Europie i Stanach Zjednoczonych turystyka kulinarna znana jest już od wielu lat. Turyści zwiedzają nie tylko zabytki, ale przede wszystkim znakomite restauracje, ciekawe zakłady produkcyjne, winiarnie, farmy i gospodarstwa agroturystyczne. Tym razem i my postanowiliśmy gonić w tym względzie innych. W wielu regionach kraju powstały już kulinarne szlaki, w Wielkopolsce dopiero się za to zabieramy, a Głos Wielkopolski będzie miał w tym swój udział. Dzisiaj zaraz po otwarciu targów rozpocznie się konferencja, na której będzie można poznać smaczne trasy po Polsce.
Tegoroczne targi to przede wszystkim spotkanie z Japonią, jako krajem partnerskim i włoskim regionem Veneto. Będą zapraszać do siebie tak samo jak Gruzja, Macedonia i Zjednoczone Emiraty Arabskie, które prezentować będą swoją ofertę po raz pierwszy.
Targi potrwają do soboty. Ostatni dzień będzie należał do wielkich podróżników, którzy spotkają się z odwiedzającymi. Martyna Wojciechowska, Marcin Kydryński, Marek Kamiński zdradzać będą sekrety swoich podróży i opowiadać, gdzie już udało się im być, a gdzie chcieliby jeszcze pojechać.
Kto się zmęczy będzie mógł odpocząć nieco w SPA, bo to jak twierdzą znawcy zaczyna to być polska specjalność, która ściąga turystów z całej Europy. Będzie też można spotkać rycerza, górnika, wędrowca, a nawet ducha z gór i mnóstwo ciekawych postaci, które zachęcać będą odwiedzenia ciekawych miejsc.
Tour Salon przez całe trzy dni otwarty jest dla szerokiej publiczności, a stoiska można odwiedzać w pawilonie 3 i 3a.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?