Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Takie są przeciwwskazania do jedzenia ogórków małosolnych. Jeśli masz te objawy, unikaj ich

OPRAC.:
Justyna Trawczyńska
Justyna Trawczyńska
Wideo
od 7 lat
Powoli rozpoczyna się sezon między innymi na ogórki małosolne. Już można je spotkać w warzywniakach. Choć wielu z nas nie wyobraża sobie bez nich grilla czy obiadu to nie każdy powinien je jeść. Przy niektórych objawach lepiej z nich zrezygnować. Zobaczcie kiedy lepiej ich nie jeść.

Ogórki małosolne to ogórki gruntowe poddane procesowi fermentacji mlekowej we wczesnym jej etapie. Ogórki małosolne gotowe są do spożycia już po 2-3 dniach od ich przygotowania.

Przeczytaj: Tak nigdy nie przyrządzaj ogórków kiszonych. Przez to tracą cenne wartości odżywcze

Mają one oczywiście wiele pozytywnych dla naszego organizmu właściwości. Sprawdzą się na podreperowanie odporności czy jako probiotyki. Mają między innymi [b]działanie antyoksydacyjne, dostarczają do organizmu witaminę C, E i K. A to tylko początek długiej listy zalet ogórków małosolnych.

Choć mogą być bardzo zdrowe to nie każdy powinien po nie sięgać. Przy niektórych schorzeniach lepiej ich unikać. Zobaczcie, kiedy jedzenie ogórków małosolnych nie jest wskazane.

Kiedy nie powinniśmy jeść ogórków małosolnych?

W galerii poniżej, zobaczcie, kiedy nie powinniśmy jeść ogórków małosolnych:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski