18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szynka parzona specjalnie na święta

ELKA
Z takiej potrawy każda gospodyni będzie dumna. Szynka parzona.

Szynka parzona? Zrób z naszego przepisu!

Składniki:
szynka lekko wędzona
seler
pietruszka
por
liść laurowy
ziele angielskie

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Obrać warzywa i ugotować. Kiedy wywar się zagotuje, skręcić płomień i na lekko przewracającą się wodę włożyć szynkę. Parzyć szynkę tyle godzin, ile kilogramów waży. Cały czas na leciuteńkim płomieniu. Nie może się gotować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski