Szynka parzona? Zrób z naszego przepisu!
Składniki:
szynka lekko wędzona
seler
pietruszka
por
liść laurowy
ziele angielskie
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Obrać warzywa i ugotować. Kiedy wywar się zagotuje, skręcić płomień i na lekko przewracającą się wodę włożyć szynkę. Parzyć szynkę tyle godzin, ile kilogramów waży. Cały czas na leciuteńkim płomieniu. Nie może się gotować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?