ZOBACZ TEŻ: Szparagi w cieście francuskim
Przystawka ze szparagów zawijanych w szynkę
Składniki:
- Szparagi białe i zielone
- Hiszpańska szynka serrano lub parmeńska
- Cebula dymka
- Jajka
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
- Sposób przygotowania:
Zielone i białe szparagi ugotowane owinąć w cieniutkie plastry hiszpańskiej szynki serrano.
Aby paczuszka się nie rozwinęła zawiązać ją zblanszowaną zieloną częścią dymki.
Następnie usmażyć sadzone jajka (najlepiej smakują aksamitne w konsystencji od zielononóżki).
Na talerzu ułożyć paczuszki szparagowe, a na nie po jednym jajku sadzonym na osobę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?