Składniki:
- 250 g przygotowanego ciasta na pizzę,
- 200 ml sosu pomidorowego,
- 200 g tartej mozzarelli,
- 9 plastrów salami,
- 7 plastrów szynki,
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
Rozwałkowujemy ciasto na prostokąt (około 25 x 40 cm). Smarujemy je sosem pomidorowym, pozostawiając jeden pusty koniec (około 5 cm). Następnie posypujemy serem, a na wierzch rozkładamy salami i szynkę. Roztrzepanym jajkiem smarujemy puste miejsca i zawijamy ciasto w roladę. Wierzch też smarujemy jajkiem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 240 stopni na 10-12 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?