Składniki dla czterech osób:
- 400 gram ciasta na pizzę
- 160 gram - jedno opakowanie tuńczyka w oliwie z oliwek
- 250 gram przecieru pomidorowego
- 1 czerwona cebula
- 200 gram mozzarelli
- świeże oregano
- sól
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w drobne krążki, a mozzarellę w kostkę. Doprawiamy przecier pomidorowy solą i odrobiną oregano. Dodajemy lekko odcedzonego tuńczyka i delikatnie mieszamy. Na rozciągnięte w posmarowanej oliwą z oliwek formie ciasto układamy sos z pomidorów i tuńczyka. Przybieramy krążkami cebuli i mozzarellą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez 40 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?