Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Śródziemnomorska pizza z tuńczykiem i czerwoną cebulą

Anastazja Bezduszna
Rio Mare
Gotowanie sprawia przyjemność, daje satysfakcję i relaksuje, zwłaszcza kiedy nasze dania smakują innym. Szansę na sukces kulinarny zwiększy z pewnością korzystanie z nieskomplikowanych przepisów. Ich nieskończonym źródłem jest uwielbiana przez kucharzy na całym świecie kuchnia śródziemnomorska. Proponujemy łatwy i szybki przepis na pizze z tuńczykiem.

Składniki dla czterech osób:

  • 400 gram ciasta na pizzę
  • 160 gram - jedno opakowanie tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 250 gram przecieru pomidorowego
  • 1 czerwona cebula
  • 200 gram mozzarelli
  • świeże oregano
  • sól

Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w drobne krążki, a mozzarellę w kostkę. Doprawiamy przecier pomidorowy solą i odrobiną oregano. Dodajemy lekko odcedzonego tuńczyka i delikatnie mieszamy. Na rozciągnięte w posmarowanej oliwą z oliwek formie ciasto układamy sos z pomidorów i tuńczyka. Przybieramy krążkami cebuli i mozzarellą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez 40 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski