Co zrobić, żeby nie było nudno na wielkanocnym stole? Wystarczy przygotować sosy do jajek!
Składniki:
1/2 kostki masła
4 żółtka
sok z 1/2 cytryny
sól,
biały pieprz
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Żółtka ubić na pianę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wciąż ubić, stopniowo dodać rozpuszczone i gorące masło. Sos powinien być gęsty i puszysty o konsystencji majonezu. Żółtka muszą być ogrzane do temperatury pokojowej, można je też ubijać na parze.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?