Składniki:
- 40 dag truskawek
- 30 dag malin
- 1 szklanka soku z truskawek
- 1 szklanki likieru wiśniowego
- 3 łyżki miałkiego cukru
- 2-3 listki świeżej mięty
Przygotowanie:
Truskawki, maliny umyć. Dodać cukier. Zmiksować. Zagotować sok. Wrzucić miętę, przykryć i odstawić.
Gdy przestygnie, usunąć miętę, a napar wymieszać z musem owocowym. Wlać pozostały sok i likier. Zmiksować.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Schować do lodówki. Po 2 godzinach, gdy zacznie tężeć, wymieszać. Zamrożony wyjąć, zmiksować i przełożyć do pucharków.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?