Składniki:
- Karczoch
- Świeży imbir
- Mielona papryka
- Oliwa z oliwek
- Kalmary
- Sól
- Pieprz
- Pomidorki koktailowe
Przygotowanie:
Imbir obrać, pokroić w cienkie plastry, posolić i dodać mielonej papryki. Gdy zmięknie, zalać go oliwą. Jedną tubę kalmara pokroić w cienkie krążki i sparzyć w osolonej wodzie.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Na rozgrzaną patelnię włożyć łyżkę masła klarowanego i usmażyć ugotowanego, pokrojonego na części karczocha. Gdy warzywo się zarumieni, dodać sparzone wcześniej kalmary i łyżkę marynowanego imbiru. Smażyć jeszcze przez chwilę, a następnie dodać pokrojone pomidorki koktajlowe. Doprawić solą i świeżym pieprzem do smaku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?