MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Smażone karczochy z kalmarami i marynowanym imbirem

Elżbieta Podolska
Wykwintne i egzotyczne

Składniki:

  • Karczoch
  • Świeży imbir
  • Mielona papryka
  • Oliwa z oliwek
  • Kalmary
  • Sól
  • Pieprz
  • Pomidorki koktailowe

Przygotowanie:
Imbir obrać, pokroić w cienkie plastry, posolić i dodać mielonej papryki. Gdy zmięknie, zalać go oliwą. Jedną tubę kalmara pokroić w cienkie krążki i sparzyć w osolonej wodzie.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Na rozgrzaną patelnię włożyć łyżkę masła klarowanego i usmażyć ugotowanego, pokrojonego na części karczocha. Gdy warzywo się zarumieni, dodać sparzone wcześniej kalmary i łyżkę marynowanego imbiru. Smażyć jeszcze przez chwilę, a następnie dodać pokrojone pomidorki koktajlowe. Doprawić solą i świeżym pieprzem do smaku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski