Z ROZMARYNEM
Składniki:
- 250 ml oliwy,
- 2 gałązki rozmarynu,
- 1,5 łyżeczki ziaren pieprzu
Sposób przygotowania:
Do szklanej butelki wsypujemy umyty i osuszony świeży rozmaryn oraz pieprz. Zalewamy oliwą z oliwek. Zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce. Po miesiącu trzeba ją przecedzić.
Z BAZYLIĄ
Składniki:
- kilka garści świeżych liści bazylii,
- 250 ml oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Bazylię myjemy, osuszamy i drobno siekamy. W misce ucieramy bazylię wraz z oliwą. Przekładamy mieszankę do suchych słoików, na wierzch wlewamy łyżkę oliwy. Odstawiamy na tydzień.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?