Składniki:
- 4 plastry schabu
- bułka tarta
- 1 jajko
- 1 łyżeczka vegety
- 200 gram pieczarek
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- ser żółty
- ketchup
Przygotowanie
Schab myjemy i lekko rozbijamy. Jajko roztrzepujemy i mieszamy z vegetą. Każdy płat mięsa obtaczamy najpierw w jajku, potem w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na lekko rumiano. Po usmażeniu, odsączamy schabowe z nadmiaru tłuszczu i układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Cebule kroimy w kosteczkę, pieczarki kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na maśle. Ser żółty ścieramy na tarce. Kolety smarujemy z jednej strony ketchupem. Usmażone pieczarki z cebulką układamy na
kotletach, posypujemy żółtym serem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy przez 10 minut, w 180-200 stopniach. Po upieczeniu schab pod pierzynką można podawać.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?