Składniki:
- 5 czerwonych papryk
- 1 kilogram śliwek
- 3 pomidory
- 1 sałata masłowa
- 200 g śmietany 18%
- kieliszek czerwonego wina
- 0,25 kieliszka rumu
- 100 g rodzynek
- 150 g suszonego ananasa
- 80 g orzechów włoskich
Przygotowanie:
Pozbądź się pestek ze śliwek. Papryki, śliwki i pomidory pokrój w kostkę i wymieszaj z sałatą w misce. Dodaj śmietanę i bakalie. Zamieszaj i podlej czerwonym winem. Ugotuj rum, aby procenty odparowały. Zalej sałatkę i wymieszaj. Idealnie nadaje się do kurczaka.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?