Sałatka z kapustą pekińską, kurczakiem, suszonym pomidorem i fetą - polana sosem winegret
Składniki
pojedyncza pierś z kurczaka
słoik suszonych pomidorów z serem solankowym
feta
pół główki kapusty pekińskiej
Sos winegret:
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka soli
1 utarty ząbek czosnku
kilka łyżek oliwy z oliwek
Wykonanie:
Pierś z kurczaka ugotować w osolonej wodzie, po czym ostudzić i pokroić w kostkę. Kapustę pekińską umyć i pokroić na mniejsze części ułożyć na talerzu. Pomidory suszone z serem włożyć na sitko, żeby obciekły od oliwy, po czym pokroić je na mniejsze części i ułożyć z serem na kapuście. Następnie położyć pierś z kurczaka i na to fetę. Wszystkie składniki sosu winegret włożyć do słoika, zamknąć go i potrząsać aż wszystko się połączy. Sos wlać na sałatkę tuż przed podaniem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?