Składniki dla 1 osoby
- 4 krewetki
- 30 g sałaty rzymskiej
- grzanki
- 2 pomidory cocktailowe
- parmezan
- 10 g masła
- czuszka
- koperek
- czosnek
- mix kiełków
Sos: łyżka majonezu, 1 łyżki kaparów, 1 filet anchois, parmezan
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie
Sos: Wszystkie składniki zmiksować.
Sałatka: Sałatę postrzępić i wymieszać z grzankami, pomidorkami pokrojonymi na pół oraz parmezanem startym na płatki. Całość ułożyć w ringu.
Krewetki usmażyć na maśle z dodatkiem czosnku i czuszki. Pod koniec smażenia posypać posiekanym koperkiem. Krewetki ułożyć dookoła sałatki. Dekorujemy miksem kiełków.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?