MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka z krewetek na sałacie rzymskiej

Elżbieta Podolska
Sałatki to smak i zapach wiosny. Tomasz Różański, szef kuchni IBB Andersia Hotel, poleca bardzo proste i łatwe w przygotowaniu. Znakomite do zrobienia nawet na ostatnią chwilę

Składniki dla 1 osoby

  • 4 krewetki
  • 30 g sałaty rzymskiej
  • grzanki
  • 2 pomidory cocktailowe
  • parmezan
  • 10 g masła
  • czuszka
  • koperek
  • czosnek
  • mix kiełków

Sos: łyżka majonezu, 1 łyżki kaparów, 1 filet anchois, parmezan

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie
Sos: Wszystkie składniki zmiksować.
Sałatka: Sałatę postrzępić i wymieszać z grzankami, pomidorkami pokrojonymi na pół oraz parmezanem startym na płatki. Całość ułożyć w ringu.
Krewetki usmażyć na maśle z dodatkiem czosnku i czuszki. Pod koniec smażenia posypać posiekanym koperkiem. Krewetki ułożyć dookoła sałatki. Dekorujemy miksem kiełków.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski