Składniki:
- 6-7 liści jarmużu,
- 1 żółty melon,
- 100 g czerwonych winogron,
- 100 g sera żółtego,
- 100 g pestek dyni,
- pieprz świeżo i grubo zmielony do smaku
Sos:
- 3 łyżki musztardy,
- 3 łyżki miodu,
- sok z połówki
- cytryny,
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Liście jarmużu dokładnie myjemy, wycinamy i odrzucamy twarde części, a resztę najlepiej poszarpać.
Melona obieramy, kroimy w cząstki. Winogrona przecinamy na pół, a ser kroimy w kostkę.
Dodajemy uprażone na suchej patelni pestki dyni.
Wszystkie składniki do sosu dokładnie mieszamy. Przygotowany sos musztardowo-miodowy dodajemy do sałatki i mieszamy. Gotową sałatkę oprószamy świeżo zmielonym pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?