Składniki:
- cukinia
- bakłażan
- 3 dojrzałe pomidory
- zioła prowansalskie
- 4 filety dowolnej ryby
- sól prowansalska i ognista mieszanka przypraw
- 2 opakowania sosu do sałatek najlepiej włoskiego (w proszku)
- 6 łyżek oliwy
Sposób przygotowania:
Cukinię i bakłażan pokroić na plasterki, pomidory na połówki. Warzywa ułożyć na tacce do grillowania, pomidory miąższem do góry. Całość skropić oliwą, doprawić solą i ziołami. Grillować-piec około 8-10 minut. Filety rybne umyć i osuszyć. Do oliwy dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać. Następnie namoczyć w nim ryby przez 15-20 minut. Filety wyłożyć na folie aluminiową, a na wierzch połóż łyżkę masła. Całość zawinąć. Piec 20 minut, a 5 minut przed końcem rozwinąć folię. Ryba z grilla podawawana jest z warzywami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?