18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ryba grillowana z warzywami

Zofia Ruman
123rf
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z rybą. Jego autorem jest Zofia Ruman

Składniki:

  • cukinia
  • bakłażan
  • 3 dojrzałe pomidory
  • zioła prowansalskie
  • 4 filety dowolnej ryby
  • sól prowansalska i ognista mieszanka przypraw
  • 2 opakowania sosu do sałatek najlepiej włoskiego (w proszku)
  • 6 łyżek oliwy

Sposób przygotowania:
Cukinię i bakłażan pokroić na plasterki, pomidory na połówki. Warzywa ułożyć na tacce do grillowania, pomidory miąższem do góry. Całość skropić oliwą, doprawić solą i ziołami. Grillować-piec około 8-10 minut. Filety rybne umyć i osuszyć. Do oliwy dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać. Następnie namoczyć w nim ryby przez 15-20 minut. Filety wyłożyć na folie aluminiową, a na wierzch połóż łyżkę masła. Całość zawinąć. Piec 20 minut, a 5 minut przed końcem rozwinąć folię. Ryba z grilla podawawana jest z warzywami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski