MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Roladki z cukini świetne do grillowanych dań

ELKA
Torsmak
Cukinia to warzywo, z którego można zrobić dziesiątki smakowitych dań. Tym razem polecamy szybkie roladki, które świetnie nadają się do podania z grillowanym mięsem.

ZOBACZ TEŻ: Sezon grillowy trwa

Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym

Składniki:

1 młoda cukinia
100 g sera feta
świeża bazylia
pieprz
olej
sos czosnkowy Tarsmak

Sposób przygotowania:

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Cukinię umyć, obciąć końcówki i pokroić wzdłuż na cienkie plastry.

Każdy plaster oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać posiekaną bazylią.

Następnie położyć na nie po kawałku fety, zrolować i spiąć wykałaczką.

Tak przygotowane, posmarować delikatnie olejem i grillować na rozgrzanym ruszcie.

Gotowe roladki podawać z sosem czosnkowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski