Składniki:
- 500 g schabu bez kości
- plasterki boczku wędzonego
- plasterki sera żółtego
- ogórki kiszone
- cebula
- majeranek
- ketchup
- musztarda
Przygotowanie:
Schab myjemy, osuszamy i kroimy na centymetrowe plastry. Rozbijamy tłuczkiem. Musztardę mieszamy z ketchupem, majerankiem i smarujemy schab. Nakładamy plasterek sera. Cebulę obieramy i kroimy, ogórki kroimy w ćwiartki, układamy na plastrach. Zawijamy w roladkę. Mięsa nie solimy, ponieważ boczek dodaje słony smak.
Kładziemy plastry boczku tak jakbyśmy chcieli ułożyć tabelę 2x7, czyli dwa plastry boczku obok siebie i w dół około 7 rzędów. Kładziemy roladkę na złączeniu dwóch plastrów i oplatamy ją boczkiem, tak aby powstała „szyszka”. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą i wstawiamy do gorącego piekarnika 190-200 stopni na około 30-40 minut.
ZAGŁOSUJ NA TEGO KANDYDATA W PLEBISCYCIE
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?