Pyrki na ostro
Składniki:
- 6 pyrek
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- papryka czerwona
- olej
- bazylia
Wykonanie:
Pyrki obrać, pokroić w ósemki, wyłożyć na blaszkę do pieczenia. Na pyrki posypać pieprz, sól, paprykę, suszone zioła, skropić olejem ale umiarkowanie. Wymieszać tak, by równomiernie się pokryły przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. Podawać z maślanką, mięsem... lub zjeść same.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?