Puree musztardowe
Składniki:
0,5 kg ziemniakow
100g masla
musztarda francuska grubo ziarnista
sól
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki gotujemy,solimy odcedzamy z wody i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Mielimy razem z masłem. Tak gotowe puszyste puree mieszamy z kilkoma łyżeczkami musztardy i już gotowe. Idealnie pasuje do zrazów i ciemnego mięsa.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody