Składniki:
- 4 kg pomidorów,
- 0,5 szklanki oleju,
- 0,5 kg cebuli,
- 3-4 czerwone papryki,
- 8-10 ząbków czosnku,
- 2 łyżki soli,
- 1/4 szklanki cukru,
- 2 łyżeczki pieprzu,
- 4 łyżeczki oregano,
- 4 łyżeczki bazylii,
- 1/2 łyżeczki chilii,
- 1/4 szklanka maggi,
- 2 kostki bulionowe warzywne,
- duży pęczek natki pietruszki.
Sposób przygotowania:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki, zagotować i zmiksować. Na oleju zeszklić cebulę, dodać czosnek i paprykę, przesmażyć ok.10 min. Dodać do przecieru pomidorowego. Dodać pozostałe składniki. Gotować ok. 20 min. na małym ogniu. Pasteryzować słoiki przez 10-15 min.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?