Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sos włoski (gmina Suchy Las)

red
Sos włoski (gmina Suchy Las)
Sos włoski (gmina Suchy Las) archiwum

Składniki:

  • 4 kg pomidorów,
  • 0,5 szklanki oleju,
  • 0,5 kg cebuli,
  • 3-4 czerwone papryki,
  • 8-10 ząbków czosnku,
  • 2 łyżki soli,
  • 1/4 szklanki cukru,
  • 2 łyżeczki pieprzu,
  • 4 łyżeczki oregano,
  • 4 łyżeczki bazylii,
  • 1/2 łyżeczki chilii,
  • 1/4 szklanka maggi,
  • 2 kostki bulionowe warzywne,
  • duży pęczek natki pietruszki.

Sposób przygotowania:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki, zagotować i zmiksować. Na oleju zeszklić cebulę, dodać czosnek i paprykę, przesmażyć ok.10 min. Dodać do przecieru pomidorowego. Dodać pozostałe składniki. Gotować ok. 20 min. na małym ogniu. Pasteryzować słoiki przez 10-15 min.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski