Składniki:
- 1,5 kg policzków wieprzowych,
- warzywa (marchew pietruszka, seler, por).
Sos do policzków:
- 1 kg kurek,
- śmietana 30 proc.,
- masło,
- natka pietruszki,
- cebula.
Sposób przygotowania:
Cebulę zeszklić na maśle, dodać obgotowane kurki, a następnie zalać śmietaną. Na końcu dodać pokrojoną natkę pietruszki. Policzki usmażyć, dodać przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka w proszku, majeranek, bazylia), połączyć ze startymi warzywami i dusić około 1,5 godziny. Całość wyłożyć na półmisku i polać sosem kurkowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?