Składniki:
- 4 jajka,
- 1/2 szklanki cukru,
- 2 szklanki krupczatki,
- 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego-rozmrożonego,
- 1 szklanka oleju,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia.
Składniki na krem:
- 500 ml śmietany kremówki 30 proc.,
- 1 opakowanie galaretki cytrynowej.
Sposób przygotowania:
Ubić białka, dodawać po kolei cukier, żółtka, mąkę z proszkiem, olej i na końcu szpinak. Wyłożyć na głęboką blaszkę (na papier do pieczenia). Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po wystudzeniu delikatnie zeskrobać wierzch. Ubić śmietanę na krem. W szklance rozpuścić galaretkę. Po wystudzeniu dodać do ubitej śmietany. Wyłożyć na ciasto. Na wierzch wyłożyć owoce. Posypać startym ciastem. Wstawić do lodówki na ok. 2 godz.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?