Składniki
- 3 litry wody,
- 1 kg mięsa wieprzowego,
- papryka ( 1 żółta, 2 czerwone, 1 zielona),
- 1 kg cebuli,
- 1 kg ziemniaków, papryczka chili,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 kostki rosołowe,
- 1 marchewka,
- 1 pietruszka,
- 1 por,
- 2 puszki pomidorów,
- 1 słoik koncentratu pomidorowego,
- 2 liście laurowe,
- ziele angielskie,
- papryka w proszku ostra,
- sól,
- pieprz,
- cukier,
- jarzynka,
- garść szczypiorku,
- garść zielonej pietruszki.
Sposób przygotowania
Mięso w kostkę podsmażamy na patelni, wrzucamy do garnka i gotujemy z wodą. Po wyszumieniu wrzucamy kostki rosołowe, liść, ziele, warzywa i pokrojoną cebulę. Gotujemy. Ziemniaki w kostkę i gotujemy 10 minut. Potem dodajemy paprykę w kostkę. Gdy warzywa są miękkie, dodajemy pomidory, papryczkę chili, posiekany czosnek, koncentrat i przyprawy. Całość gotujemy 10 minut.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Ostrowa Wielkopolskiego i powiatu ostrowskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody