Składniki
- 4 jajka,
- 1 szklanka cukru,
- 3/4 szklanki mąki pszennej,
- 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 łyżki majonezu.
Sposób przygotowania
Białka jaj ubić z cukrem na sztywno. Następnie dodać żółtka ciągle ubijając. Dodać obie wymieszane mąki z proszkiem, a na koniec majonez. Całość wylać do wysmarowanej wcześniej margaryną tortownicy ze wzorem zająca, a następnie piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut (na złoty kolor). Na końcu należy ozdobić babkę, według uznania, czekoladą lub lukrem. Tak przygotowana babka wielkanocna umili z pewnością wielkanocne święta.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Krotoszyna i powiatu krotoszyńskiego szukaj zawsze na stronie www.krotoszyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?