Składniki:
- 10 jaj,
- 10 łyżeczek cukru,
- 10 łyżeczek mąki pszennej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania ciasta:
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier. Gdy cukier będzie już rozbity, dodajemy żółtka, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 30 minut w temperaturze 160 stopni C.
Składniki na krem:
- 1 litr śmietany 36 proc.,
- cukier puder,
- śmietana fix 4 sztuki
Dodatkowo:
- 1 puszka brzoskwini,
- mandarynki,
- kiwi
Przygotowanie kremu:
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i na koniec dodajemy śmietanę Fix. Po wystudzeniu biszkopt kroimy na 3 krążki i przekładamy je śmietaną i owocami. Dekorujemy według własnego uznania.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Kalisza i powiatu kaliskiego szukaj zawsze na stronie www.kalisz.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?