Składniki:
- 1, 5 kg mięsa mielonego wieprzowego,
- 1 duża zmielona pierś z kurczaka,
- 2 jajka,
- 1 cebulka pokrojona w kostkę i przesmażona na maśle,
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte,
- sól, pieprz do smaku,
- 4 ugotowane na twardo jajka
Sposób przygotowania:
Mięso przyprawić i wyrobić jak na klopsy, wyłożyć do wcześniej przygotowanego i wysmarowanego tłuszczem korytka. Położyć obrane jajka i przykryć cienką warstwą mięsa. Piec w piekarniku w 170 stopni przez 1 godzinę.
Czas przygotowania: 1 godzina 30 minut
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Wągrowca i powiatu wągrowieckiego szukaj zawsze na stronie www.wagrowiec.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?