Składniki:
- 1 kg schabu
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 0,5 selera
- 1 por
- 3 liście laurowe
- 4 szt. ziela angielskiego
- sól, pieprz do smaku
- 1 żelatyna
Przygotowanie:
Mięso umyć i gotować z warzywami na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Wystudzić wywar, przecedzić przez kilka warstw gazy. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w gorącym wywarze powstałym z ugotowania mięsa. Schab pokroić w grubsze plastry i udekorować, zalewać tężejącą galaretą.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z z gminy Opalenica i powiatu nowotomyskiego szukaj zawsze na stronie www.nowytomysl.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?