Składniki:
- Przyprawa gyros,
- 0,5 kg fileta z kurczaka,
- seler,
- sól, 100 g żurawiny,
- majonez.
Sposób przygotowania:
2 -3 łyżki przyprawy do gyrosa zalać 0,5 szklanki wrzącej wody, przykryć i odstawić na 15 min. 0,5 kg fileta pokroić w kostkę podsmażyć i zalać przygotowaną przyprawą, a następnie dusić do miękkości.
Seler pokroić w paski zmorzyć delikatnie solą. 100 g żurawiny zaparzyć we wrzątku. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Kalisza i powiatu kaliskiego szukaj zawsze na stronie www.kalisz.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?