Składniki:
- 350 gram kaszy jaglanej,
- 100 gram orzeszków pinii,
- 20 gram płatków migdałowych,
- 2 łyżki miodu,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Sposób przygotowania:
Orzechy należy namoczyć minimum 30 minut wcześniej w ciepłej wodzie. Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Dodajemy miód i jogurt naturalny.
Całość blendujemy na gładką masę. Dekorujemy orzechami, płatkami migdałów, świeżymi owocami i według uznania- bitą śmietaną.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?