Składniki
- 0,5 kg mąki
- ½ szklanki cukru
- 1 kostka margaryny
- 4 żółtka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 słoiki jabłek
- 1 cukier waniliowy
- 4 białka (ubić z ¾ szklanki cukru)
- 1 budyń
Sposób przygotowania:
Ciasto zagnieść, 1/3 odłożyć do lodówki. Jabłka rozłożyć na ciastko. Białka ubić z cukrem. Dodać następnie budyń. Rozłożyć na jabłka. Na wierzch zetrzeć kruszonkę z ciasta, które było w lodówce.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji Ostrzeszowa i powiatu ostrzeszowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrzeszow.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?