Składniki:
- 1,5 kg mięsa mielonego
- 2 główki kapusty białej
- 3 torebki ryżu
- 2 przeciery pomidorowe
- Sól
- Pieprz
- Vegeta
Sposób przygotowania:
Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy przecier pomidorowy i ugotowany ryż. Kapustę parzymy w wodzie. Farsz zawijamy w liść kapusty i układamy do garnka, zalewamy wodą. Gotujemy pół godziny. Odlewamy połowę wody i robimy sos pomidorowy czyli dodajemy jeden przecier, pieprz, sól i vegetę według smaku. Gotowe gołąbki polewamy sosem i danie jest gotowe.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Wrześni i okolic szukaj zawsze na stronie www.wrzesnia.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?