Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mleka,
- 2 szklanki wody gazowanej,
- 3 jajka,
- ok. 3 szklanki mąki pszennej,
- majeranek
Nadzienie:
- 0,5 kg mięsa mielonego,
- 0,5 kg pieczarek,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 cebule,
- 1 mały słoik koncentratu pomidorowego,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- ser żółty - plastry
Sposób przygotowania:
Pokrojone pieczarki podsmażamy, dodajemy mięso, cebulę, czosnek i resztę składników. Doprawiamy i dusimy ok. 25 minut. Smażymy cienkie naleśniki. Smarujemy farszem na wierzch, układamy plaster sera, zawijamy w koperty, wkładamy do piekarnika na ok. 30 min. Pieczemy póki nie roztopi się ser.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji Ostrzeszowa i powiatu ostrzeszowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrzeszow.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?