Składniki:
- 3 filety z kurczaka,
- 3 jajka,
- 1,5 szklanki mąki,
- sól,
- pieprz,
- vegeta
Składniki do sosu:
- 500 ml śmietany 30%,
- 2 cebule,
- 1 świeża czerwona papryka,
- 1/2 kilograma pieczarek,
- 1/2 kostki masła
Sposób przygotowania:
Filety kroimy, przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą. Mięso obtaczamy w jajku i mące, smażymy na złoty kolor. Na patelni szklimy pokrojoną w paski paprykę, cebulę w piórka, łączymy z ugotowanymi wcześniej pieczarkami. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Na koniec dodajemy śmietanę i gotujemy około 2 minut.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?