MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na brizol z pieczarkami i papryką na prosto z gminy Wielichowo

RED
Przepis na brizol z pieczarkami i papryką na prosto z gminy Wielichowo
Przepis na brizol z pieczarkami i papryką na prosto z gminy Wielichowo archiwum
Brizol z pieczarkami i papryką przygotowany przez Stowarzyszenie Kół Gospodyń Wiejskich w gminie Wielichowo w powiecie grodziskim. Potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu!

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka,
  • 3 jajka,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • sól,
  • pieprz,
  • vegeta

Składniki do sosu:

  • 500 ml śmietany 30%,
  • 2 cebule,
  • 1 świeża czerwona papryka,
  • 1/2 kilograma pieczarek,
  • 1/2 kostki masła

Sposób przygotowania:
Filety kroimy, przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą. Mięso obtaczamy w jajku i mące, smażymy na złoty kolor. Na patelni szklimy pokrojoną w paski paprykę, cebulę w piórka, łączymy z ugotowanymi wcześniej pieczarkami. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Na koniec dodajemy śmietanę i gotujemy około 2 minut.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski